Třetí nejlepší místo k životu nabízí moderní bydlení v družstevním i osobním vlastnictví

Vydáno: 

29 dubna, 2024
Třetí nejlepší místo k životu nabízí moderní bydlení v družstevním i osobním vlastnictví
29 dubna, 2024

Brandýs nad Labem je jedním ze tří měst, kde se u nás žije nejlépe. Potvrdila to studie společnosti Deloitte, která porovnává kvalitu života dostupných dat z více než dvou stovek obcí v České republice. Nyní mohou Brandýští sáhnout po nových bytech, které budou připravené k nastěhování již letos v létě.

 

Místní obyvatelé se shodli, že ve městě mají dostupnou péči v oblasti zdraví, pěkné životní prostředí, fungují tu i vztahy mezi obyvateli a dostupná je veškerá vybavenost, především pak základní i střední školy a mateřské školy. Do Prahy se navíc dostanou během několika minut.

 

„Náš projekt Bydlení Brandýs vyrostl na místě dříve zanedbané a nevyužité lokality. Na jaře bychom měli kolaudovat první etapu, kterou si mohou lidé koupit do osobního vlastnictví. Druhá etapa pak bude družstevní a dokončená v létě 2025,“ upřesňuje Ivo Vrbka za společnost Bydlení Brandýs. Družstevní část projektu, která ve třech budovách nabídne družstevníkům celkem 150 bytů, vzniká ve spolupráci s renomovanými družstvy, a to Coop Developmentem a SBD Praha.

 

Místo, kde nové byty vyrůstají, bylo zarostlé a neudržované, přestože přímo navazuje na stávající výstavbu rodinných domů. Podařilo se tak probrat ho k životu. „A právě se probírá! Stavíme domy tak, aby byly co nejlépe zakomponované do města samotného, nechceme stavět nějaká odtržená sídliště daleko za městem,“ doplňuje Ivo Vrbka.

 

Součástí domů se sto sedmdesáti byty (I. etapa) tak bude také komunitní zahrada s fitness parkem a komerčními prostory. Nový projekt navrhli autoři s dostatečným množstvím větších bytů a je tak připravený především pro rodiny s dětmi. Zároveň myslí také na ekologii. Zadržuje dešťovou vodu a na střechách se počítá s fotovoltaickými panely, které pomohou mimo jiné snížit náklady na ohřev teplé vody. Noví obyvatelé si rovněž mohou pořídit elektromobily, které budou mít kde nabíjet. Samotné město Brandýs nad Labem nabízí bohatý kulturní i společenský život, v blízkosti je nejen potřebná občanská vybavenost, ale také příroda.

 

Již dnes je možné jít si prohlédnout dvoupokojový vzorový vybavený byt. Na prohlídky je vhodné se objednat na www.bydleni-brandys.cz.